Carnastoltes

Carnestoltes és una festa molt antiga que se celebra a diferents parts del món. Marca l'inici de la Quaresma, un període religiós a la tradició catòlica. Tot i que se celebra en diferents dates segons el lloc, sol ser abans del Dimecres de Cendra, que és l'endemà al Dimarts de Carnaval.


L'origen del Carnestoltes es remunta a antigues celebracions paganes que celebraven l'arribada de la primavera i l'expulsió dels mals esperits. Amb el temps, l'Església catòlica va adoptar aquestes festivitats com una manera de preparar-se per a l'arribada de la Pasqua.


Hi ha moltes característiques com l'origen del nom, “Carnaval” ve del llatí “carn levare”, que significa “treure la carn”. Això fa referència a l'abstinència de menjar carn durant la Quaresma.

Una característica molt important del Carnestoltes són les màscares i les disfresses que la gent utilitza per ocultar la seva identitat i poder comportar-se de manera divertida lliure durant les festes.



Durant el Carnaval es preparen plats especials com els bunyols, les filloes, les orelles i les torrijas. Aquests són aliments dolços i deliciosos que gaudeixen abans de començar l'època d'abstinència de la Quaresma.

També es fan desfilades, festes de carrer i balls on la gent es diverteix amb música, balls i espectacles. Alguns dels Carnavals més famosos són els de Venècia, Rio de Janeiro, Trinitat i Tobago, i Nova Orleans.



El Carnestoltes de Venècia és famós per les seves elaborades màscares i disfresses, així com pels seus esdeveniments socials i culturals. Les celebracions tenen lloc durant dues setmanes al febrer, amb desfilades de vaixells decorats, concursos de màscares i balls de màscares a les places històriques de la ciutat.







Una de les tradicions més reconegudes del Carnestoltes de Venècia és "Il Volo dell'Angelo" (El Vol de l'Àngel), on una persona disfressada d'àngel baixa des de la torre del campanar de la Plaça de Sant Marc fins a la multitud que l'espera. Aquesta cerimònia simbolitza l'arribada del Carnestoltes i té els seus orígens al segle XVI.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La historia entre els anys

8 De Març

Travels