8 De Març

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona en commemoració del 8 de març de 1908, quan les dones treballadores de dues fàbriques tèxtils a Nova York van organitzar una vaga per demanar millors condicions laborals i la reducció de l'hora de treball, marcant un esdeveniment clau a la història del moviment feminista.


1. Hedy Lamarr

Naixement: 9 de novembre de 1914

Mort: 19 de gener de 2000

Hedy Lamarr va ser una actriu d'origen austríac que, a més de la seva carrera al cinema, va inventar una tecnologia fonamental per al desenvolupament del wifi, el bluetooth i altres comunicacions sense fils moderns. Malgrat no ser reconeguda en el seu moment, avui dia és considerada una pionera al camp de la tecnologia.



2. Katherine Johnson

Naixement: 26 d'agost de 1918

Mort: 24 de febrer de 2020

Katherine Johnson va ser una matemàtica afroamericana que va treballar per a la NASA i va realitzar càlculs crucials per a les missions espacials dels Estats Units. Va ser una de les ments brillants darrere de l'èxit del programa espacial Amèrica, i la seva història va ser portada al cinema a la pel·lícula "Hidden Figures".


3. Rosalind Franklin

Naixement: 25 de juliol de 1920

Mort: 16 d'abril de 1958

Rosalind Franklin va ser una química i cristal·lografia britànica que va fer contribucions importants al camp de la biologia molecular, especialment en la comprensió de l'estructura del DNA. Tot i que no va ser reconeguda plenament en vida, el seu treball va ser fonamental per al descobriment de la doble hèlix de l'ADN.


4. Grace Hopper

Naixement: 9 de desembre de 1906

Mort: 1 de gener de 1992

Grace Hopper va ser una científica de la computació i militar dels Estats Units, pionera en el desenvolupament dels primers llenguatges de programació i en la creació dels primers compiladors. Va ser una figura clau a la història de la informàtica i va jugar un paper important en l'expansió de la programació informàtica.




5. Malala Yousafzai

Naixement: 12 de juliol de 1997

Malala Yousafzai és una activista pakistanesa pels drets de les dones i l'educació. Va guanyar reconeixement internacional per la seva defensa de l'educació dels nens al Pakistan, malgrat els intents dels talibans de silenciar-la. Va ser premiada amb el Premi Nobel de la Pau el 2014, esdevenint la guanyadora més jove de la història del premi.


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

La historia entre els anys

Travels